Ingredienser:
Sojakorv (jag har testat igenom det mesta och köper alltid Hälsans kök)
1 scharlottenlök
krossade tomater
kinesisk soya
matlagningsgrädde
tomatpuré
grönsaksbuljong
vitpeppar
dill
Gör såhär:
Det här är en rätt jag gör med lite olika proportioner varje gång, men huvudingredienserna är de samma. Idag hade jag sju sojakorvar i frysen - alltså använde jag sju korvar. Därför använde jag bara lite drygt halva paketet med krossade tomater, har jag fler korvar så använder jag mer krossade tomater.
Hacka lök, mjukstek, dela korvarna och stek med löken. Häll över tomatkross, ett par deciliter grädde, ett par deciliter vatten, en skvätt (1 msk?) soya, en matsked tomatpuré och en kvarting grönsaksbuljong. Låt småputtra under tiden som riset kokar. Krydda upp med vitpeppar och/eller svartpeppar. Precis innan servering strör du över fryst eller färsk dill (det låter galet men är gott, jag lovar!). Servera med kokt ris.
/ Thérèse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar