Jaha. Ännu en matblogg. Varför i hela friden då?
För att det är roligt, såklart! Och för att jag som skriver Matdagar vill göra matlagning lite mindre prestigefyllt och lite mer lustfyllt.
Varför Matdagar?
Jag startade Matdagar av flera anledningar. Jag ville få bättre överblick över vad och hur jag och min man äter. Jag ville också samla mina recept så att jag enkelt kan hitta dem och dela med mig av dem. Och inte minst - ha någonstans att leta dagar då inspirationen tryter.
Vad skriver du om?
Målet med Matdagar är att varje dag skriva vad jag lagar eller äter för middag. Det är förstås ett mål som ibland kan bli svårt att fylla, men det är trots allt min ambition. Jag vill inte ha en tillrättalagd bild av den perfekta matveckan, utan en verklig bild, även de dagar som slutar på pizzerian på andra sidan gatan.
Vad lagar du för mat?
Jag var vegetarian i tio års tid, men äter idag fisk och skaldjur. Men det mesta som jag lagar, och som vi äter här hemma, är helt vegetariskt.
Varifrån kommer recepten?
Jag kommer så långt jag orkar och hinner att publicera recept här i bloggen. Mycket av den mat jag lagar är antingen helt gjord på fri hand, eller så är det en kombination av flera recept. När det är möjligt så länkar jag till recept jag använt. Om jag skriver om, eller fotograferar, en maträtt som saknar recept men som du är nyfiken på är det bara att lämna en kommentar så kan jag säkert bistå med ett recept. Eller något åt det hållet i alla fall.
Och bilderna?
Alla bilder på bloggen är tagna av mig. Det blir mycket mobilkamera men ibland åker systemkameran fram.
Vem är du som skriver?
Jag som driver Matdagar heter Thérèse Eriksson. Jag är beteendevetare och författare och bor med min man i den lilla orten Mjölby i Östergötland. Vill du veta mer om mig så har jag en hemsida för mig och min företagsverksamhet här och en vanlig blogg här.
Jag finns också på Twitter som @tankestormar och på Instagram under samma namn. Via mail når man mig enklast på info(snabela)thereseeriksson.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar